Curatenie in baie-sfaturi utile

  • Posted on:  Duminică, 22 Noiembrie 2009 14:00
  • Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

In mod normal, casa este locul cel mai important pentru toata lumea si fiecare doreste ca acest spatiu personal, privat sa fie sinonim cu tot ceea ce inseamna curatenie, liniste, ambianta placuta.

Ritmul vietii, orele suplimentare la servici si inca alte motive imping tot mai multi oameni sa apeleze la servicii specializate de curatenie. Pentru cei care detin firme de curatenie, nu mai este un secret faptul ca baia e in general cel mai mult accent se pune pe igienizarea  baii. Baia este o incapere care trebuie sa fie mereu curata si a carei curatenie trebuie intretinuta. Se folosesc aici diferite produse, gen sampon, sapun, balsam, pasta de dinti, astfel ca petele se refac repede iar pentru un furnizor de servicii de curatenie, principala sarcina e sa scape de murdaria cunoscuta.

Acest lucru este foarte important, deoarece baie este intr-adevar foarte predispusa la aparitia diferitelor tipuri de bacterii.

Va oferim cateva sfaturi pentru curatenie in baie:

  • curatenie ar trebui sa inceapa cu detaliile. Ultimele lucruri ce vor fi curatate sa fie peretii si podeaua, pentru ca de obicei se mai stropesc si in acest fel, timpul si energia sunt economisite – nu trebuie sterse de doua ori.
  • sapuniera se curata cu peria, avand insa grija sa nu aruncati pe jos bucatele mici de sapun, deoarece sunt alunecoase.
  • depunerile de calcar ce se depun la chiuveta, vana se pot curata cu suc de lamaie sau otet. Cu toate acestea, aveti grija ca nu e voie sa stea prea mult pe portelan, email pentru ca poate distruge suprafata. Nu se foloseste la curatenie fibra de sticla, acolo folositi produse curatenie speciale din comert.
  • petele de pe roinetele cromate se curata cu apa si sapun, iar pentru marginile robinetelor se foloseste si peria. Dupa aceea se utilizeaza un prosop de hartie uscat pentru stergere si dat luciu.
  • cand folositi la curatenie unelte abrazive, tineti cont de faptul ca majoritatea suprafetelor sunt sensibile la zgarieturi. Cel mai bine folositi bureti sau perii moi.
  • aveti grija si la asa-numitele “prafuri de curatat pentru toate suprafetele”, va pot zgaria obiectele sanitare.

In cazul in care robinetele sunt stricate si curg/picura mereu, pot aparea diferite pete pe obiectele sanitare care se curata cu greu.

Citit 5883 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 14:55
Mai multe din această categorie: Servicii profesionale de spalare a fatadelor »

Articole populare