Cum sa aleg firma de curatenie

  • Posted on:  Duminică, 18 August 2013 13:31
  • Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

In momentul in care trebuie sa decideti cu cine trebuie sa faceti curat in sediul firmei in care lucrati aveti doua variante:

1.Angajati personal propriu care sa presteze aceste servicii de curatenie.

Eu va recomand sa scoateti din calcul aceasta varianta, deoarece are multe dezavantaje si o sa aveti multe batai de cap.In aceasta varianta trebuie sa va achizitionati dumneavoastra toate utilajele necesare procesului de curatenie:aspiratoare, lavete pulverizatoare, aparate de spalat pardoseli si mochete,carucioare, solutii, etc.

Deci este clar ca acest lucru trebuie facut de catre cineva ,deci costuri suplimentare. Alt dezavantaj este ca personalul care il angajati trebuie condus,supervizat de catre o alta persoana deoarece monotonia si delasarea fata de serviciul prestat intervine in maxim o luna de cand ati facut angajarile. Deci, de exemplu daca aveti doua persoane angajate pentru curatenie, va mai trebuie un supervizor care sa le conduca adica din nou costuri suplimentare. Pe de alta parte o sa observati ca oricate solutii de curatenie veti cumpara,nu o sa fie suficiente deoarece, nu stiu sa le foloseasca in mod adecvat.

Un alt dezavantaj este in momentul in care unul sau mai multe persoane pe care le-ati angajat sa presteze servicile de curatenie se inbolnavesc sau intra in concediu de odihna.Este clar ca trebuie sa aveti pregatit si personal de rezerva care sa asigure curatenia in aceste conditii , deci din nou costuri suplimentare.

Exista nenumarate dezavantaje pe care nu mai are sens sa le enumar, eu doar incerc sa va dau un sfat: nu incercati aceasta varianta chiar daca la prima vedere o sa vi se para mai ieftina.

2.Contractezi o firma de curatenie

Sa contractezi o firma de curatenie este o varianta buna, dar trebuie sa fiti foarte atenti dupa ce criterii alegeti firma de curatenie.

Este clar ca problemele expuse in prima varianta vor fi excluse ,iar curatenia va fi o curatenie  profesionala de buna calitate.

Este clar ca toti beneficiarii doresc o firma care sa presteze servicii de curatenie profesionale ,de buna calitate, dar si costuri scazute ,adica si buni si ieftini.Cam greu de realizat un raport calitate – pret bun mai ales in Romania, dar nu este imposibil.

Eu va recomand sa tineti cont de faptul ca  ieftin nu inseamna si bun intotdeuna.

Si firmele de curatenie sunt de mai multe categorii, in functie de politica lor de piata.Unele merg pe costuri minime, doar de dragul de a prinde contracte, dar calitatea lucrarilor lasa de dorit, iar altii presteaza servicii profesionale de curatenie calitative, diferentiindu-se doar prin marja lor de profit.

Daca veti face o licitatie pentru contractarea unei firme de curatenie veti fi surprins de diferenta mare intre preturile practicate.Veti observa ca unii oferteaza 0,2 Eur/mp iar alti vor cere 2 Eur/mp. Faceti dumneavoastra un calcul la 0,2 Eur/mp la ce nr. de personal se foloseste pentru prestarea serviciilor de curatenie si veti vedea ca nu poate acoperi nici macar salariile personalului prestator.Evitati astfel de firme de curatenie deoarece veti avea mari probleme.

Foarte important in alegerea unei firme de curatenie, nu este doar pretul ci si profesionalismul de care trebuie sa dea dovada firma respectiva.

Nu va uitati doar la pret ci si la experienta, dotare tehnica, clientii si vechimea firmei pe care doriti sa o alegeti.

Mihai Burlacu

Citit 27452 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 14:53

Articole populare